RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
19/11 2015

Hoe ver zou jíj gaan om je gelijk te bewijzen? Undeniable te zien bij KRO

Undeniable_Copyright All3Media-KRO-NCRVHoe ver zou jíj gaan om je gelijk te bewijzen? En wie spreekt de waarheid? Daarover gaat de nieuwe tweedelige Britse ITV-thriller Undeniable, zaterdag 21 én zaterdag 28 november om 22.40 uur bij de KRO-NCRV op NPO2. (Copyright foto’s: All3Media, KRO-NCRV)

Een jonge vrouw die 23 jaar geleden getuige was van de moord op haar moeder meent ineens de dader te herkennen: de vooraanstaande oncoloog Andrew Rawlins, die werkzaam is in het ziekenhuis dat Jane bezoekt vanwege een routine-onderzoek.

Copyright All3Media_UndeniableJane Phillips is honderd procent overtuigd dat Rawlins de moordenaar is, met wie zij als vijfjarig meisje oog in oog stond. Maar klopt dat wel? Jane’s omgeving zet vraagtekens bij haar conclusie. Ze heeft immers al heeft wat geestelijke problemen gehad, en de kans dat zij het nu wéér bij het verkeerde eind heeft is aanzienlijk.

Wat volgt is een adembenemende thriller in twee delen, waarbij ook de kijker zich voortdurend afvraagt: is Rawlins nu wel of niet de moordenaar van Jane’s moeder? Ziet Jane het niet gewoon verkeerd?

De hoofdrol wordt gespeeld door Claire Goose, bekend van Waking the Dead en de nieuwe dramaserie The Coroner (die ook nog vólgende week dagelijks wordt uitgezonden op BBC ONE in de middag.)

Copyright All3Media_UndeniableOok Peter Firth doet mee, bekend van de spionageserie Spooks, South Riding en Mayday. Firth speelt de arrogante, zeer gerespecteerde arts waarvan Jane vermoedt dat hij de moordenaar van haar moeder is. Verder herken je misschien The Missing’s Felix Scott, Christine Bottomley (uit Inspector Banks) en Pippa Haywood (Scott & Bailey).


Copyright All3Media_UndeniableKritieken?

,,A masterclass in seamless plot and character exposition’’ schreef The Sunday Times. ,,A good detective drama and an acute investigation into the pain of grief,’’ oordeelde The Telegraph.

Wat te verwachten?
Undeniable is een intrigerende thriller over ,,verdriet” en ,,loslaten”, waarbij je steeds meer gaat twijfelen. Het mysterie rondom Jane’s moeder vreet en vreet aan je.  Pas op het allerlaatste moment komt je erachter hoe de vork in de steel zit. Fascinerend, hoor.

Copyright All3Media_UndeniableEen beetje cliché is de politievrouw die op het punt staat met vervroegd pensioen te gaan en alsnog haar allereerste zaak wil oplossen. Maar dat doet niets af aan de ontknoping die je toch wel even aan het denken zet.


Tip

Zojuist op dvd in Engeland verschenen is de miniserie Unforgotten, eveneens van Chris Lang. Ook hierin gaat de schrijver uitgebreid aan de slag met het verleden, het gezin en huiselijke situaties. Unforgotten is zo mogelijk nóg intrigerender dan Undeniable, een verhaal dat echt onder je huid gaat zitten. Peter Firth zei in de persmap: ,,I think domestic turmoil is Chris Lang’s strong area.” En dat blijkt met Unforgotten helemáál.

Te zien?

Undeniable wordt in twee delen uitgezonden op zaterdag 21 en zaterdag 28 november 2015 om 22.40 op NPO2. Of en wanneer Unforgotten hier op de buis komt is nog niet bekend. Ik hoop dat het snel gebeurt want de reeks is he-le-maal top. ITV heeft inmiddels een tweede seizoen besteld.

Voor de MIKRO GIDS van deze week liet ik de scenarist de hoofdpersonages zelf even voorstellen. Via deze link is straks het verhaal te lezen.

Bekijk hieronder alvast de trailers van Undeniable én Unforgotten.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Hoe ver zou jíj gaan om je gelijk te bewijzen? Undeniable te zien bij KRO".