RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
7/02 2010

Je buurvrouw heeft een moord gepleegd… en dan?

UnforgivenHoe zou jíj omgaan met iemand van wie je weet dat zij twee politiemensen heeft vermoord? Blijft zo iemand hoe dan ook een monster? Dat zijn de vragen die rijzen naar het zien van Unforgiven, de driedelige Britse miniserie die de KRO uitzendt vanaf zaterdag 13 februari. (Foto copyright KRO)

Waar gaat Unforgiven over?
Ruth Jones wordt na vijtien jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Haar straf zit erop voor het vermoorden van twee politiemannen toen Ruth slechts 17 jaar was. Terug in de maatschappij wil ze graag weer in contact komen met haar jongere zusje Katie. Maar Katie is geadopteerd en haar adoptie-ouders zien een ontmoeting niet zitten. Dan komt de zonen van een van de vermoorde politiemannen ter orde dat Ruth op vrije voeten is. Ze zinnen op wraak. Het ziet er naar uit dat Ruth nog maar kort van haar pasverworven vrijheid kan genieten. Laat staan dat ze ooit haar zusje nog zal terugzien…

Het idee achter Unforgiven
‘Geloven we niet meer in verlossing?’ vraagt Peter Davisons personage in de tweede aflevering. En precies dáár draait het om in Unforgiven, aldus scenarist Sally Wainwright. ‘Ruth is iemand die duidelijk boete heeft gedaan en nu haar leven wil beteren. Maar niemand geeft haar een kans omdat wat zij gedaan zou hebben zo extreem is.’

Waarom kijken?
Bereid je voor op een intrigerend en boeiend drama. Wat begint als een spookachtige thriller rondom een mogelijke Poltergeist eindigt in een ontluisterend familiedrama, dat zijn weerga niet kent en tot diep nadenken stemt. Unforgiven is zo opgebouwd dat je voor alle partijen wel enigszins begrip kan opbrengen. Je begríjpt dat die ouders niet willen dat hun pleegdochter contact heeft met Ruth. Je voelt medelijden met Ruth die wanhopig een nieuw leven wil beginnen. En je kan er best inkomen dat die twee broers heel veel woede met zich meedragen.
Unforgiven laat zien dat menselijke relaties complex zijn, het leven gecompliceerd is en dat dingen niet zo zwart-wit zijn als we willen doen geloven. Dat we ons best mogen afvragen of onze veronderstellingen altijd terecht zijn. Prachtig gefilmd, steengoed geacteerd en spannend tot aan de laatste minuut. Een aanrader.

Zaterdag 13, 20 en 27 februari,  22.40 uur Nederland 2.
Meer over Unforgiven www.detectives.kro.nl

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Je buurvrouw heeft een moord gepleegd… en dan?".