RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
7/09 2011

Waking the Dead’s Dr. Eve Lockhart terug in The Body Farm

508105-the-body-farmDe BBC-detective Waking the Dead mag afgelopen voorjaar dan wel voorgoed zijn opgedoekt; dankzij de nieuwe reeks The Body Farm hoeven we voorlopig nog lang geen afscheid te nemen van Dr Eve Lockhart, gespeeld door Tara FitzGerald. (Copyright foto’s: BBC).

Waar gaat het over?
Een team vooraanstaande wetenschappers verricht namens de Britse politie op een afgelegen boerderij bijzonder forensisisch onderzoek. Met behulp van lichamen die hen ter beschikking zijn gesteld door donoren, proberen ze zich een beeld te vormen van de meest bizarre en raadselachtige moorden.

524468-the-body-farmWie spelen de belangrijkste hoofdrollen?
Tara FitzGerald tekent voor de rol van Dr Eve Lockhart, die zij ook al gestalte gaf in de KRO-detective Waking the Dead. Tara wordt geflankeerd door acteur Keith Allen, die opdraaft als Detective Inspector Hale. Je kent hem onder anderen van Life of Crimes of William Palmer, Trainspotting en Robin Hood. En hij is natuurlijk de vader van zangeres Lilly Allen. Verdere rollen worden gespeeld door Wunmi Mosaku (Moses Jones), Mark Bazeley (The Queen) en Finlay Robertson (How not to live your life).

Ook aardig om te melden
The Body Farm komt uit de koker van Declan Croghan. Hij was jarenlang een van de belangrijkste scenaristen van Waking The Dead en bedacht The Body Farm samen met acteur Trevor Eve, beter bekend als DCI Peter Boyd uit dezelfde reeks. Eve’s productiemaatschappij Projector Films is trouwens co-producent van The Body Farm.

Als je mij vraagt…
De eerste aflevering van The Body Farm maakt een enigszins gehaaste indruk. Er is binnen het tijdsbestek van 60 minuten nauwelijks tijd om dieper op de hoofd- en gastpersonages in te gaan. Daardoor weet je nauwelijks wat hen motiveert en drijft. Ik mis de spanningsopbouw en psychologische intrige van voorganger Waking the Dead. Ik vind het ook een beetje ongeloofwaardig dat een politieman als DI Hale wetenschapper Eve zóveel ruimte en bewegingsvrijheid geeft. Vaak staat Hale er maar een beetje bij. Eigenlijk is The Body Farm een soort verkapte versie van de eerste Silent Witness-reeksen. Dr Eve Lockhart gaat, net als Professor Sam Ryan destijds, in haar eentje de confrontatie aan met de moordenaar. Aardig is de zwarte humor: ”nice crime scene” beschrijft ze een met lichaamsresten bedekte kamer aan een collega. En ”I hate to interrupt your bonding moment, boys” wanneer een van haar teamleden in discussie treedt met DI Hale.

Waar is Mr Eve zelf trouwens gebleven?
Trevor Eve neemt in Zuid Afrika momenteel een tweede seizoen op van de bij ons nog niet vertoonde ITV-reeks Kidnap and Ransom.

500939-the-body-farmWanneer is The Body Farm te zien?
De zesdelige detectiveserie is vanaf 13 september elke dinsdag te zien op BBC ONE, telkens om 22.00 uur.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Waking the Dead’s Dr. Eve Lockhart terug in The Body Farm".