RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
26/05 2011

Zet maar vast een grote pot zwarte koffie klaar!

JohnBarnabyOok zo benieuwd hoe de nieuwe inspecteur Barnaby het er van af zal brengen? Nieuwsgierig naar DCI Banks met Ballykissangel-acteur Stephen Tompkinson in de hoofdrol? Zin in Taggart en Trial and Retribution? Stem dan aanstaande zaterdag vanaf 23.20 uur af op Nederland 2, waar de jaarlijkse KRO Detectivenacht wordt uitgezonden. (Copyright foto’s: KRO)

De speurneuzen van Midsomer Murders, Taggart, DCI Banks en Trial & retribution spannen weer samen om je tot vroeg in de ochtend uit de slaap te houden. Zorg dus voor voldoende druivensuiker, peppillen en bekers zwarte koffie, want echte detectivefans mogen deze speurmarathon natuurlijk niet missen.

Sinds vanochtend zijn de keuzes van de jaarlijkse KRO Detectivenacht bekend. Het Nederlands publiek heeft weer massaal gekozen en de stemmen zijn geteld. Zaterdagnacht maken Inspector John Barnaby, Inspector Matt Burke, DCI Banks en inspecteur Mike Walker de dienst uit tijdens de elfde Detectivenacht.

JohnBarnaby2MIDSOMER MURDERS verslaat Silent Witness
23.20 uur
Echt verrassend is die eerste keuze natuurlijk niet. Ofschoon we onze kop er vantevoren niet om hadden durven verwedden… Da’s veel te link met zoveel moordzuchtig geboefte in de buurt! Maar naar verwachting is de eerste keuze gevallen op Midsomer Murders, waarin Neil Dudgeon voor het eerst helemaal in zijn eentje opdraaft als inspecteur John Barnaby, de neef van Tom.  Erg grappig en vertederend zijn de scenes met zijn straathond Sykes, terwijl sidekick Ben Jones zichtbaar moet wennen aan zijn nieuwe chef. Op het gastoptreden van Derek de Lint in Silent Witness (de andere keuze) zullen we dus nog even moeten wachten.

Taggart_CastTAGGART zet Blue Murder aan de kant 00.48 uur
Een ouderwets spannende Taggart-aflevering over de moord op de twintigjarige Kyla McGuire, die dood in haar bad wordt aangetroffen. Ze ligt daar al een week  en de dader heeft bleekmiddel gebruikt om zijn of haar DNA-sporen uit te wissen. Robbie Ross-fans kunnen hun hart ophalen want de hartenbreker staat centraal in dit verhaal. Ross heeft namelijk een brief gekregen van zijn ex-vrouw. Gaby – zo heet ze – wil met hun zoon naar Canada emigreren en ze stelt Ross voor een onmogelijke keuze. Geen wonder dat hij zijn plicht als politieman dreigt te verzaken…

kro detectivesDCI BANKS stuurt Inspector Aurelio Zen terug naar Rome 01.56 uur
Rond de klok van twee uur meldt zich een nieuw gezicht op de plaats delict. Dan kan je namelijk kennismaken met Detective Chief Inspector Banks. Hij wist met een grote meerderheid van stemmen (maar liefst 62 procent!) de knappe Italiaanse inspecteur Aurelio Zen te verslaan. Niet zo’n ramp, hoor. Inspecteur Zen is namelijk binnenkort sowieso te zien tijdens de KRO’s Detectivemaand, vanaf woensdag 29 juni. En échte detectivefans hebben Zen natuurlijk allang op de BBC aan het werk gezien.
Tompkinson leidt als inspecteur Banks het onderzoek naar het laatste slachtoffer van een meedogenloze seriemoordenaar, die in zijn kelder gruwelijke martelingen verrichtte. Helaas is de dader bij de politie-actie in coma geraakt. Nu moet Banks zonder zijn hulp de nog enige vermiste vrouw zien op te sporen. Ondertussen kijkt over zijn schouder politievrouw DS Annie Cabbot mee. Zij is aangesteld om te onderzoeken hoe de seriemoordenaar gewond is geraakt. Cabbot is ambitieus, scherp en niet op d’r mondje gevallen. Om nog maar te zwijgen over haar manipulatieve kant… Beetje langgerekt op het eind maar wel heel spannend en intrigerend. En er komt een vervolg.

TrandRetrTRIAL AND RETRIBUTION laat Boyd uit Waking the Dead nog even op een houtje bijten 03.25 uur
Voor de echte die-hards schuiven tenslotte rond half vier uur ‘s nachts Roisin Connor en Mike Walker aan. Ghost Train is de voorlaatste aflevering van deze doorgaans vrij harde politieserie, die vroeger altijd door Lynda La Plante werd geschreven. Het verhaal gaat over chantage, duistere familiegeheimen en bijgeloof. Helaas was La Plante ten tijde van Ghost Train al erg druk met de voorbereidingen van haar andere serie, Above Suspicion. Ze heeft dit verhaal dan ook door een ander laten schrijven. En dat zie je er wel aan af, vind ik. De rek is er een beetje uit tussen Connor en Walker. De diepgang ontbreekt en de serie is duidelijk op zijn retour. Van mij mag je gerust anderhalf uur eerder gaan slapen hoor.

Nota bene: voor de exacte uitzendtijden check svp de KRO detectivewebsite

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Zet maar vast een grote pot zwarte koffie klaar!".