RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
29/01 2012

Na Footballers’ Wives… Prisoners’ Wives

CopyrightBBCGemma, Francesca, Harriet en Lou. Vier vrouwen van vier mannen, die achter  de tralies zitten.  Daarover gaat het in de nieuwe Britse dramaserie Prisoners’ Wives, vanaf 31 januari zes dinsdagavonden op BBC ONE. (Copyright foto’s: BBC)

Wat is Prisoner’s Wives?
Prisoners’ Wives is een nieuwe zesdelige dramaserie bedacht en geschreven door Julie Gearey. Centraal staan de vrouwen Gemma, Francesca, Harriet en Lou, die op zich weinig met elkaar delen. …Ware het niet dat allevier hun mannen (en een enkele zoon) een straf uitzetten in Her Majesty’s Prison.

CopyrightBBC2012Wie is Gemma?
Aan de buitenkant heeft Gemma, gespeeld door Emma Rigby, het perfecte leventje. Ze woont in een schitterend huis,  ze is getrouwd met een voorbeeldige echtgenoot en is in blijde verwachting van hun eerste kind. Ondanks een moeilijke jeugd heeft Gemma eindelijk met Steve de veiligheid en liefde gevonden, waar ze altijd van gedroomd heeft. Tenminste… dat dénkt ze. Want van het ene op het andere moment neemt haar leven een totaal andere wending. De politie, tot de tanden toe bewapend, bestormt hun huis en Steve wordt gearresteerd op verdenking van moord. ‘I am innocent,’ roept Steve tevergeefs. Maar kan en wíl Gemma ‘m wel geloven?

CopyrightBBC2012Wie is Francesca?
Een oogje dicht knijpen. Dat doet misdadigersvrouw Francesca zo nu en dan, gespeeld door Rome’s Polly Walker. ‘Je moet er immers wat voor over hebben, wil je je in luxe baden?’ luidt haar credo. Maar wát als Francesca’s man achter de tralies belandt en ze ‘m uiteindelijk nog maar twee uur per week mag zien tijdens het gevangenisbezoek? Zou ze haar liefdesgeluk dan niet liever elders gaan zoeken?

CopyrightBBC2012Wie is Harriet?
Pippa Haywood (Green Wing) speelt een respectabele vrouw van middelbare leeftijd, die langetijd een rustig en beschermd leventje leidde. Totdat haar zoon in de gevangenis belandde. Wanhopig probeert Harriet weer contact met ‘m te leggen en zijn vergiffenis te vragen. Met alle gevolgen van dien.

CopyrightBBC2012Wie is Lou?
Maak tenslotte kennis met… Lou, gespeeld door Natalie Gavin. Haar vriend zit in de gevangenis wegens drugssmokkel. Maar Sean is niet de dader, dat was Lou zélf! Liefde voor je kind en vriendin gaan ver, leren we. Sean heeft zijn vrijheid voor Lou opgeofferd. Maar… of dat nou zo slim was?

De ensembleserie Prisoners’ Wives wordt door de Britse critici omschreven als ‘soapy’, maar er zou ontzettend goed geacteerd worden. Met name door Polly Walker, die dus de rol van Francesca voor haar rekening neemt. TV Times heeft het over ‘pitch-perfect performances, engaging characters and a nail-biting, intriguing script.’ Zelf heb ik er nog niets van gezien, maar houd dit weblog in de gaten to read my review.

CopyrightBBC2012Daar heb je Sir Richard weer!
Iain Glen, die je ondanks nog aan het werk hebt kunnen zien als de snode Sir Richard in Downton Abbey, speelt een van de gedetineerden. Ook Jonas Armstrong is van de partij. Enkele seizoenen lang was hij op de BBC te zien in de dramaserie Robin Hood.

Trouwens…
“De vriendinnen van…” en ”de vrouwen van…” zijn blijkbaar weer helemaal ‘hot‘ op dit moment op de Britse TV. Naast Prisoners’ Wives kan je in de toekomst Army Wives verwachten, een nieuwe ITV1- dramaserie over de echtgenotes van legerofficieren geschreven door de schrijver van Birds of a Feather. Zie ook: http://bit.ly/wn0eJd

Wanneer te zien?
Prisoners’ Wives wordt elke dinsdagavond uitgezonden op BBC ONE telkens om 22.00 uur, vanaf 31 januari.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Na Footballers’ Wives… Prisoners’ Wives".