RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
21/12 2012

Alles voor de liefde…

CopyrightBBC_Loving Miss Hatto 2De grootste fraude ooit uit de klassieke muziekgeschiedenis. Daarover gaat de eenmalige televisiefilm Loving Miss Hatto, zondag 23 december om 21.30 uur op BBC ONE. (Copyright foto’s: BBC)

Dat mensen de gekste dingen doen voor de liefde is bekend. Maar dat ze tot zulke (valse toon-)hoogten durven gaan, was nog niet eerder vertoond. Loving Miss Hatto met in de hoofdrollen Maimie McCoy (als jonge Joyce) en Francesca Annis (als oudere Joyce) is een op ware feiten gebaseerde televisiefilm over marriage and music.

CopyrightBBC_Loving Miss Hatto 3Loving Miss Hatto, van hetzelfde productiehuis als Aurelio Zen en DCI Banks, vertelt het waargebeurde verhaal van pianiste Joyce Hatto. Tegen het eind van haar leven komt Joyce’s werk opnieuw in de belangstelling. Maar… een half jaar na haar overlijden blijkt dat de pianiste vooral muziek van anderen op de plaat heeft gezet… Haar liefhebbende man (en manager) zat mee in het complot!

De anderhalf uur durende rolprent vertelt over een doodgewoon getrouwd stel dat de meest ongewone fraudezaak uit de klassieke muziekgeschiedenis op poten zette. En dat allemaal vanuit hun bescheiden bungalowtje in een lieftallig stadje in Hertfordshire.

CopyrightBBC_Loving Miss HattoHoofdrollen worden gespeeld door Francesca Annis (Lillie Langtrey, Reckless), Alfred Molina, Rory Kinnear en Phoebe Nicholls.

Schrijfster Victoria Wood werd geïnspireerd tot het schrijven van Loving Miss Hatto door een tijdschriftartikel in de New Yorker Magazine. De regie is in handen van Aisling Walsh.

Te zien?
Loving Miss Hatto wordt op zondag 23 december om 21.30 uur uitgezonden op BBC ONE.

Bekijk hieronder alvast de trailer:

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Alles voor de liefde…".