RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
25/12 2012

De Master (of suspense) en de muze in The Girl

1773783-low_res-the-girlEen verhaal over liefde, obsessie, uitbuiting en genialiteit. Dat belooft The Girl, een eenmalige televisiefilm over de Britse filmregisseur Alfred Hitchcock (1899-1980) en zijn obsessieve liefde voor filmster Tippi Hedren. Tweede Kerstdag op BBC TWO. (Copyright foto’s: BBC)

Wat is The Girl?
The Girl is een anderhalfuurdurende televisiefilm van Gwyneth Hughes over Alfred Hitchcocks obsessieve liefde voor Tippi Hedren, hoofdrolspeelster uit zijn klassieke horrorfilm The Birds uit 1963 en Marnie, een jaar later. Het drama is gebaseerd op het boek van Donald Spoto en het gaat hier om een coproductie tussen de BBC en HBO.

1404954-low_res-the-girlWaarover gaat The Girl?
Toen de beroemde regisseur in 1962, twee jaar na zijn grote doorbraak met Psycho, op een avond de Today Show zat te kijken kwam er een reclamefilmpje voorbij. Daarin schitterde het toen nog onbekende model Tippi Hedren. Hitchcock was zó getroffen door haar verschijning dat hij ter plekke besloot dat het nauwelijks ervaren model zijn nieuwe ‘leading lady’ zou worden.

En toen?
Hedren werd uitgenodigd om naar de Universal Studio’s te komen en ze kreeg meteen de hoofdrol aangeboden in zijn nieuwste film, The Birds. Het was liefde op het eerste gezicht voor de getrouwde Hitchcock, maar Hedren dacht er toch wat anders over. De actrice ging niet in op zijn avances. Daarop begon Hitchock haar te chanteren en stalken. De ruzie die volgde leidde tot de destructie van allebei hun carrières. Lees hier nog veel meer over Hedren en ‘Hitch’

1404967-low_res-the-girlWie spelen de hoofdrollen?

Voor de rol van de Amerikaans/Scandinavische actrice Tippi Hedren is Britse filmster Sienna Miller aangetrokken, hoofdrolspeelster uit Stardust.
Toby Jones, acteur uit onder anderen de ITV-dramaserie Titanic en The Hunger Games, kruipt in de huid van Alfred Hitchock.
Verder herken je misschien Cranford’s Imelda Staunton als Hitchcocks echtgenote Alma.

Aardig om te weten
De opnamen vonden plaats in Kaapstad, waarvan de kustlocaties dienst doen als het Los Angeles ten tijde van Hitchcock. Acteur Toby Jones zat dagelijks vier uur bij de make up waar wel 23 (!) verschillende siliconenmaskers voor ‘m werden gemaakt.

Wanneer te zien?
The Girl wordt uitgezonden op BBC TWO op 26 december om 22.00 uur

Bekijk hier alvast de trailer:

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "De Master (of suspense) en de muze in The Girl".