RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
27/06 2016

The Living and the Dead, splinternieuwe Britse spookserie op BBC ONE

LivingAndTheDead_Copyright BBCW-7Een spookverhaal zich afspelend in het victoriaanse Somerset. Dat is The Living and the Dead, de nieuwe zesdelige dramaserie van Ahsley Pharoah, de schrijver van Life on Mars. De reeks laat zich het best omschrijven als een soort The Exorcist in de negentiende eeuw. (Copyright fotos: BBC)


LivingAndTheDead_Copyright BBCW-6Waar gaat The Living and the Dead over?

Het is zomer 1894 en een vooraanstaand psycholoog en zijn vrouw hebben hun nieuwe landhuis Shepzoy House betrokken. Al vrij direct stuiten ze er allerlei bovennatuurlijke verschijnselen. Zo verschijnt in de eerste aflevering meteen al een merkwaardig tienermeisje op hun erf. Móchten Nathan Appleby en zijn vrouw Charlotte ook maar één moment hebben gedacht dat het daarbij blijft, dan hebben ze het mis…

MERLIN IIIWaar ken je hoofdrolspeler Colin Morgan van?
De hoofdrol van Nathan Appleby, een pionier op het gebied van de psychologie, wordt gespeeld door Colin Morgan. Behalve de titelrol in de BBC-fantasyserie Merlin heb je Morgan onder anderen kunnen zien in The Fall en Humans.


LivingAndTheDead_Copyright BBCW-5Andere rollen?

De andere hoofdrollen worden gespeeld door Charlotte Spencer, Joanna David, Elizabeth Barrington en Kerrie Hayes.

LivingAndTheDead_Copyright BBCW-2Geschreven door?
Ashley Pharoah
, schrijver en bedenker van Life on Mars, schreef het scenario voor The Living and the Dead.

Wat schrijven de critici?

,,It is a nicely creepy start (…) though you will have to forgive the odd crashing cliché: sinister dolls lit by candlelight, a face in the mirror. The Living and the Dead feels like Thomas Hardy meets MR James (,,Oh, Whistle, and I’Ll come to you, my lad’’) ’’ aldus de Radio Times. Maar Alison Graham vraagt zich ook af waarom het drama niet wat enger kan. ,,Where’s the fear? The drama has its moments, but not enough of them,’’ aldus de criticus.

Wat te verwachten?

Romantisch, sfeervol, ,,een wereld op zichzelf’’ en intrigerend. Maar… ook ontzettend langzaam en voorspelbaar. De charismatische hoofdrolspelers en mooie setting maken echter veel goed. Shockerend is de scène op de begraafplaats wanneer Harriet en Nathan het graf van Nathans eerste vrouw bezoeken.

LivingAndTheDead_Copyright BBCW-1En toch?
Het gaat er allemaal vrij intens aan toe maar uiteindelijk is het allemaal nét niet spannend genoeg. Ik ben absoluut voorstander van ,,slow television’’ maar dit gaat gewoon te traag, waardoor ik uiteindelijk toch ben afgehaakt.

Te zien?

The Living and the Dead wordt vanaf 28 juni elke dinsdag om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE. Het ligt in de lijn der verwachting dat de dramareeks (Nederlands ondertiteld) ook op BBC First zal zijn te zien, later deze zomer.

Bekijk hieronder alvast de trailer en enkele publicity-fragmenten.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "The Living and the Dead, splinternieuwe Britse spookserie op BBC ONE".