RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
23/12 2012

Frost buiten én binnen

FrostClose_CopyrightITVGlobalBuiten is het koud en vriest ‘t. Binnen zit… inspecteur Jack Frost. Vanaf maandag 17 december zijn maar liefst een kleine 20 afleveringen (opnieuw) te zien van de Britse detectiveserie A Touch of Frost. Zowat elke werkdag rond middernacht op Nederland 1. (Copyright foto’s: ITV Global, KRO)

Wie is Frost ook alweer?
Inspecteur Jack Frost werkt op het politiebureau van Denton in het Noord-Engelse Yorkshire.  Frost is daar een omstreden figuur. Hij is iemand die bij zijn collega’s veel ontzag afdwingt door zaken op te lossen die anderen voor raadsels plaatsen. Tegelijkertijd wekt hij wrevel op door zijn adminstratieve slordigheden en zijn eigengereide natuur. Vooral zijn meerdere Supt. Norman Mullett werkt dat op de zenuwen.

TouchofFrost0001Kleine lelijke broertje van Sean Connery

A Touch of Frost dankt zijn populariteit aan één persoon: David Jason. Een bescheiden acteur, die zichzelf in een interview eens omschreef als ‘het kleine lelijke broertje van Sean Connery’. Hij is in Engeland vooral bekend van de sitcom Only Fools and Horses en Open All Hours en was recent nog te zien in de geflopte sitcom The Royal Bodyguard

Frost&HondFrost bij de KRO
Detective inspector Frost beleefde zijn Nederlandse televisiedebuut op 15 september 1993. In de aflevering Care and Protection zocht Frost de omgeving af naar een vermist meisje. Tijdens het onderzoek stuitte hij op een geraamte waarnaast een geldkist was begraven. Dat was de reden om het onderzoek naar een overval op een geldtransport van dertig jaar daarvoor te heropenen. Meer dan 40 afleveringen werden tot 2010 opgenomen. Na veertien seizoenen viel op woensdag 8 december 2010 bij de KRO het doek voor Frost.

Opvallend
Opvallend is dat slechts één aflevering van de ruim 40 afleveringen tellende serie werd geschreven door een vrouw. Dat was Fun times for swingers, geschreven door Alma Cullen. Deze wordt herhaald op 18 december (Eigenlijk 19 december, als je ná middernacht rekent)

Te zien?
Hier is alvast het eerste voorlopig uitzendschema van A Touch of Frost (wijzigingen voorbehouden)

17.12.2012 00.15 uur Unknown Soldiers
18.12.2012 00.10 uur Fun times for swingers
19.12.2012 00.15 uur The things we do for love
20.12.2012 00.05 uur Deep waters
21.12.2012 00.35 uur Penny for the guy

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Frost buiten én binnen".