RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
15/09 2010

After Henry

The Tudors - Jonathan Rhys Meyers (Henry VIII) Na Henry VIII en zijn zes vrouwen richt  The Tudors-bedenker en schrijver Michael Hirst zijn pijlen binnenkort op Robespierre en zijn trawanten. De beroemde Britse filmmaker, die ook tekende voor de succesvolle bioscoopfilms met Cate Blanchett als vorstin Elizabeth I, werkt aan een grootsopgezette avonturenserie die zich afspeelt tijdens de Franse Revolutie. Werktitel voor de langerlopende dramaserie, die zal worden geproduceerd door Working Title en Canal Plus, is ‘Revolution‘. De opnamen moeten volgend jaar zomer van start gaan. (Copyright foto: Sony)

‘Toen ik jong was had iederéén het over de Franse Revolutie,’ vertelde Hirst me tijdens een recent telefonisch interview. ‘Het was het ‘sexiest thing alive‘. De laatste jaren is de belangstelling voor de jaren tachtig van de achttiende eeuw wat weggeëbd.’
Met de economische crisis in gedachte en allerlei maatschappelijke discussies over wat ‘vrijheid’ nou exact betekent , denkt Hirst dat er weer veel belangstelling zal bestaan voor de Franse Revolutie.
‘Met deze nieuwe grote dramaserie, die zich in eerste instantie op Robespierre zal concentreren, hoop ik het vergeten tijdvak weer sexy te maken,’ aldus Hirst.

Uit de geschiedenis weet je vast nog wel dat de Franse Revolutie de politieke omwenteling betekende in het laatste decennium van de 18e eeuw. De Franse monarchie werd vervangen door een republiek.
Advocaat Maximilien de Robespierre (1758-1794) was de belangrijkste leider van de Jacobijnenclub, die in 1794 een dictatuur uitoefende waarin hij een sociale revolutie op gang probeerde te brengen. Hij werd onthoofd op 27 juli 1794. Wie de rol van Robespierre gaat spelen in de reeks is nog onbekend.

Het vierde en laatste seizoen van The Tudors is vanaf 3 oktober weer elke zondagavond te zien op RTL8. Begonnen wordt met een dubbele introductie-aflevering, die zich afspeelt direct na Henry’s bruiloft met Catherine Howard. Vervolgens is elke week één nieuwe aflevering van The Tudors te zien.
Volg dit weblog regelmatig voor nog meer Tudor-nieuwtjes.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "After Henry".