RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
22/03 2014

Fans van The Tudors stemmen af op The White Queen

WhiteQueenCopyrightBBC-CompanyPictures7Mensen met heimwee naar The Tudors noteren alvast in hun agenda: 22 maart  gaat de Vlaamse zender Eén van start met Philippa Gregory’s The White Queen. Een verhaal over liefde en verlies, verleiding en bedrog zich afspelend halverwege de vijftiende eeuw in Engeland. Elke zaterdag om 22.05 uur op Eén. (Copyright foto’s: BBC, All3Media, Company Pictures)

Ga mee terug in de tijd naar 1464, het moment waarop in Engeland al negen jaar een hevige strijd wordt gevoerd om de troon. Twee vorstenfamilies – eigenlijk uit één en dezelfde familie – zijn met elkaar in oorlog: het House of York en het House of Lancaster. De strijd staat in de geschiedenisboekjes bekend als de War of the Roses.

WhiteQueenCopyrightBBC-CompanyPictures1Maak kennis met de drie vastbesloten vrouwen die achter de schermen het verloop van de geschiedenis proberen te beïnvloeden: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort en Anne Neville.

Zowel Elizabeth, Margaret en Anne laten geen steen overeind in hun gevecht om hun doel te bereiken en de mannen te beschermen die zij koesteren en liefhebben.

WhiteQueenCopyrightBBC-CompanyPictures3De serie voert talloze bekende gezichten op in de hoofdrollen. Zoals James Frain (foto), bekend van The Tudors als ‘meester manipulator’ de Graaf van Warwick.

WhiteQueenCopyrightBBC-CompanyPictures4Deze Earl of Warwick, bijgenaamd The Kingmaker, zorgt ervoor dat de jonge en knappe Edward IV van het Huis van York, gespeeld door Jeremy Irons’ zoon Max (foto), tot koning van Engeland wordt gekroond.

3213068-low_res-the-white-queenMaar… als Edward verliefd wordt en in het geheim trouwt met het beeldschone burgermeisje Elizabeth Woodville (gespeeld door Rebecca Ferguson) zijn de rapen gaar.

Warwicks plan om controle over de Engelse troon te krijgen dreigt jammerlijk te mislukken en als de nieuwe koningin meer en meer invloed weet te krijgen op Edwards besluiten, houdt niets hem meer tegen om zijn greep op de koning te kunnen behouden…

WhiteQueenCopyrightBBC-CompanyPictures5In de sterrenrolbezetting van The White Queen zie je ook Janet McTeer (foto), Amand Hale, Faye Marsay en Aneurin Barnard.

Verder herken je misschien: Middlemarch-actrice Juliet Aubrey (als de Countess of Warwick), Doctor Who’s Arthur Darvill (Harry Stafford, Duke of Buckingham), Shaun Dooley (Sir Robert Brackenbury), Sherlock’s Rupert Graves (Lord Thomas Stanley) en Prime Suspect’s Robert Pugh (Baron Rivers). En vele, vele anderen.

WhiteQueenCopyrightBBC-CompanyPictures6De serie werd voor een groot deel bij onze zuiderburen opgenomen (klik maar eens hier voor meer info) en is een televisiebewerking van de historische bestsellerreeks van Philippa Gregory, getiteld The Cousin’s War.

Te zien?

The White Queen is vanaf 22 maart, elke zaterdag om 22.05 uur te zien op Een. De reeks was vorig jaar al te zien op de BBC.
Bekijk hieronder alvast de trailer: 

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Fans van The Tudors stemmen af op The White Queen".