RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
17/01 2014

Daar komen de schutters… nee de musketiers!

Musketeers_BBC1De BBC gaat zondag 19 januari van start met de grootsopgezette verfilming (10 afleveringen van een uur) van de Drie Musketiers. De serie is losjes gebaseerd op de roman van Alexander Dumas Les trois mousquetaires. (Copyright foto’s: BBC)

Maar liefst tien afleveringen telt de nieuwe kostuumdramaserie The Musketeers die afgelopen zomer werd opgenomen in Praag en omgeving . Luke Pasqualino (Skins, The Borgias) , Tom Burke (Great Expectations, The Hour) en Santiago Cabrera (Merlin, Heroes) tekenen voor de hoofdrollen. Ook Peter Capaldi (Doctor Who), Tamla Kari en Hugo Speer grijpen naar de zwaarden. Het scenario is van Adrian Hodges die eerder onder anderen Charles II The Power and The passion (AVRO) schreef en Primeval.

MusketeersBBC2Het boek Les trois mousquetaires verscheen voor het eerst in 1844.

Het verhaal, dat zich afspeelt in Parijs rond 1672, was daarvoor als feuilleton al in de krant verschenen.

TheMusketeers_CopyrightBBCDit is de eerste BBC-bewerking naar de roman in bijna 50 jaar tijd. De laatste dateert van 1966. Brian Blessed en Jeremy Brett (Sherlock Holmes)  speelden destijds de hoofdrollen.

The Musketeers vertelt het verhaal van de musketiers, een soort eregarde voor de Franse koning in de 17e eeuw. Ze  bestaan uit D’Artagnan, Aramis, Athos en Porthos. Lees hier nog veel meer over de drie musketiers. Deze tv-serie neemt het boek en de helden vooral als inspiratiebron. Adrian Hodges heeft zijn eigen draai gegeven aan het aloude verhaal.

Bekijk hieronder de trailer:

Wat kunnen we verwachten?
Geen idee wat te verwachten, eerlijk gezegd. Zo’n langlopende serie over de drie musketiers, maar liefst tien weken… Wie zit daar nu echt op te wachten?  The Musketeers volgen in de voetsporen van The Tudors, The Borgias en The White Queen (die laatste was geen succes).  Avonturenseries liggen toch vaak wat moeilijker en zeker waar het ‘period pieces’ betreft. The Scarlet Pimpernel was destijds ook geen lang leven beschoren.

Bovendien
In Engeland komt The Musketeers bovendien rechttegenover het al reeds gevestigde kostuumdrama Mr Selfridge te staan, dus dat wordt nog een flinke klus voor de Beeb. Het verhaal en de entourage van The Musketeers zijn ook zó anders dan Call the Midwife dat dáárvoor op de zondagavond van BBC ONE staat geprogrammeerd. Benieuwd of deze nieuwe musketiers stand zullen houden. Ik gok dat de Britten onderhand weleens wat meer eigentijdse relatiedrama’s willen zien zoals Last Tango in Halifax of de recente miniserie The 7:39. Zónder zwaard, corset of de zoveelste moordzaak.

Te zien?
The Musketeers trekken ten strijde elke zondag 22.00 uur BBC ONE, vanaf 19 januari 2014.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Daar komen de schutters… nee de musketiers!".