RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
17/11 2011

Geschuif, geregel en vooral veel bedrijvigheid in Downton

Downton Abbey 2 - 4Veel geschuif, geregel en bedrijvigheid zaterdagavond in de derde aflevering van de Britse dramaserie Downton Abbey, 20.15 uur Nederland 2. (Copyright foto’s: NCRV, NBC Universal)

Ziekenhuisbedden worden binnengebracht, verplegend personeel meldt zich aan de poorten en de eerste gewonde soldaten zoeken een plekje in het grote landhuis. Mrs Patmore (de kokkin) begint zich zelfs af te vragen of ze inmiddels een kantine runt…

Het grote statige landhuis Downton Abbey is bij de aanvang van de derde aflevering deels omgebouwd tot opvanghuis voor gewonde militairen, die zijn teruggekeerd van het front. De militaire verantwoordelijkheid voor de ziekenboeg komt  bij de vroegere lakei Thomas te liggen. Tot grote ergernis van Carson de butler…

Carson en Hoofd van de Huishouding Mrs Hughes hebben in deze aflevering overigens heel wat te stellen met hun personeel. Niet alleen komt chauffeur Branson tot een ongewone daad; ook de nieuwe kamerdienaar Lang blijkt aan een veel grotere mate van post-traumitische stress te lijden dan iemand eerder had kunnen voorzien.

Dienstmeid Ethel is intussen erg gevleid van een van de soldaten en geeft ‘m extra veel aandacht. Een interview met haar vertolkster Amy Nuttall kan je overigens hier vinden.

Downton Abbey, elke zaterdag 20.15 uur NCRV Nederland 2

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Geschuif, geregel en vooral veel bedrijvigheid in Downton".