RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
20/01 2012

‘Het lied van de loopgraven’ twee zondagen als miniserie op BBC ONE

birdsongNog maar nauwelijks bijgekomen van al het Eerste Wereldoorlog-geweld uit Downton Abbey, kunnen kijkers naar BBC ONE zich de komende twee zondagavonden opnieuw in de loopgraven wagen voor Birdsong, een tweedelige miniserie naar de roman van Sebastian Faulks. (Copyright foto’s: BBC, Working Title)

Birdsong vertelt het verhaal van de Engelse Stephen Wraysford en de Franse Isabelle Azaire, twee tortelduifjes die elkaar ontmoeten in 1910  wanneer hij voor een stage naar het Noord-Franse Amiens wordt gezonden. Probleem is dat Isabelle reeds getrouwd is met zijn huisbaas. Vol passie storten de twee zich in een hartstochtelijke verhouding, met alle gevolgen van dien. Enkele jaren later in 1916, staat Stephen in de loopgraven…

birdsongBirdsong is de vierde roman van Sebastian Faulks. In 1997 verscheen het boek in vertaling als Het lied van de loopgraven. Ook de roman Charlotte Gray is van zijn hand.

Hoofdrollen worden gespeeld door Eddie Redmayne (Tess of the D’Urbervilles) en Clémence Poésy (Harry Potter).

Het scenario is van Abi Morgan, die ook garant staat voor de dramaserie The Hour (een tweede serie is momenteel in productie) en de bioscoopfilm Iron Lady met Meryl Streep.

Meer over Birdsong is hier te lezen.


Birdsong wordt uitgezonden op BBC ONE op zondag 22 en 29 januari 2012 telkens om 22.00 uur

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "‘Het lied van de loopgraven’ twee zondagen als miniserie op BBC ONE".