RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
3/04 2011

Kinky kostuumdrama

The Crimson Petal_Romola51 draaidagen, 300 figuranten en 48 acteurs… Zij kwamen er allemaal aan te pas om de nieuwe BBC-kostuumdramaserie The Crimson Petal & The White het levenslicht te laten zien. De vierdelige miniserie, vanaf woensdag 6 april op BBC TWO, vertelt over de belevenissen van het jonge hoertje Sugar, die in het Londen van Queen Victoria droomt van een beter bestaan. (Copyright foto’s: BBC)

Wat is The Crimson Petal & The White?

The Crimson Petal & The White is een vierdelig BBC-melodrama naar het boek van Michel Faber.

The Crimson Petal_Romola_BossWaar gaat het over?
1874. In het Londen ten tijde van koningin Victoria droomt het jonge hoertje Sugar van betere tijden, ver weg van het bordeel van de verachtelijke Mrs. Castaway. Sugar zoekt troost in het schrijven van een roman, waarin ze wraak neemt op alle mannen die haar ooit verkeerd behandelden. Heel even lijkt het alsof het leven haar voor de wind zal gaan als ze kennismaakt met de mislukte schrijver William Rackham. Helaas voor Sugar zal ze zich spoedig opnieuw gevangen gaan voelen…

Wie spelen de hoofdrollen?
De hoofdrol wordt gespeeld door actrice Romola Garai, bekend van Daniel Deronda en een recente bewerking van Jane Austens Emma. En Atonement natuurlijk.
The Crimson Petal_Garai&ODowdChris O’Dowd van The I.T. Crowd kruipt in de huid van William Rackham. Verder zul je nog herkennen Gillian Anderson (The X-files, Bleak House), Richard E. Grant (The Scarlet Pimpernel), Shirley Henderson (Trainspotting), Amanda Hale (Murderland, Persuasion) en Mark Gatiss (Sherlock).

Kijken want…
This is not your usual poised and primped costume drama,’ aldus de Radio Times. Regisseur Marc Munden belooft een totaal andere kijk op de Victoriaanse tijd dan je gewend bent. Production designer Grant Montgomery zegt af te willen wijken van de gebruikelijke keuzes in decors, kostuums en make-up.

The Crimson Petal_BlackOpnamelocaties
De serie werd voor een groot deel opgenomen in en rondom het National Trust-landgoed Waddesdon Manor in Berkshire.

Te zien: woensdagen 6,13, 20 en 27 april 2011 22.00 uur BBC TWO


Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Kinky kostuumdrama".