RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
7/07 2015

Liefde, verdriet en afzondering in Sadie Jones’ The Outcast

The Outcast_Copyright foto: BBC/Blueprint pictures/Nicola DoveActrice Jessica Brown Findlay mag met haar vorige BBC-kostuumdramaserie dan wel enigszins de mist in zijn gegaan (oorzaak: het nauwelijks verstaanbare Jamaica Inn). Het heeft de voormalige Downton Abbey-actrice niét weerhouden haar medewerking te verlenen aan een serie die zich opnieuw in het verleden afspeelt: The Outcast, 12 en 19 juli te zien op BBC ONE. (Copyright foto: BBC/Blueprint pictures/Nicola Dove)

,,Mumblegate” wordt het genoemd: het met gemompel en binnensmonds praten omweven kostuumdrama Jamaica Inn, dat vorig jaar met pasen werd uitgezonden op de BBC en zorgde voor een regen aan klachten. De hoofdpersonages uit de BBC-bewerking van Daphne Du Mauriers beroemde roman waren namelijk niet of nauwelijks te verstaan.

The Outcast_Copyright foto: BBC/Blueprint pictures/Nicola DoveNu speelt The Outcast zich een héle tijd later af dan de historische roman van Du Maurier. Honderddertig jaar later, om precies te zijn; in de jaren vijftig van de vorige eeuw wanneer Engeland net een beetje ontwaakt uit de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

The Outcast_Copyright foto: BBC/Blueprint pictures/Nicola Dove,,Sybil uit Downton Abbey’’ speelt de rol van Alice, de jonge stiefmoeder van het hoofdpersonage Lewis Aldridge (een rol van George MacKay).


The Outcast_Copyright foto: BBC/Blueprint pictures/Nicola DoveWaarover gaat The Outcast dan?

Lewis Aldridge is pas tien jaar oud als hij getuige is van de tragische dood van zijn moeder. Hij blijft alleen achter met zijn vader, een  gesloten man die niet over zijn gevoelens praat. Als zijn vader opnieuw trouwt met de veel jongere Alice, zondert Lewis meer en meer af en wordt hij steeds meer geplaagd door kwelduivels.

The Outcast_Copyright foto: BBC/Blueprint pictures/Nicola DoveDe enige met wie Lewis vriendschap sluit zijn de dochters van zijn vaders baas, Kit en Tamsin Carmichael. Zij worden stelselmatig door hun vader mishandeld. Lewis ziet het een tijdje van een afstandje aan maar komt dan tot een destructieve daad. Hij komt uiteindelijk in de gevangenis terecht. Eenmaal weer een vrij man, blijkt dat de jongste Carmichael-dochter verliefd op hem is. Kan Lewis de moed vinden om zijn persoonlijke demonen te overwinnen?


The Outcast_Copyright foto: BBC/Blueprint pictures/Nicola DoveVerstoten

The Outcast is gebaseerd op de debuutroman van Sadie Jones, in het Nederlands uitgebracht onder de titel Verstoten. De BBC omschrijft de miniserie als een ontroerend verhaal over liefde, verdriet en buitengesloten worden.


The Outcast_Copyright foto: BBC/Blueprint pictures/Nicola DoveRolbezetting?

Naast Jessica Brown Findlay en George MacKay zul je vast onder anderen herkennen Greg Wise, Daisy Bevan, Helen Bradbury en Hattie Morahan. Inspector Lynley-acteur Nathaniel Parker speelt de rol van de nare fabriekseigenaar Dicky.

Previews?
,,The Outcast is packed with miserable people leading wrecthed lives,” schrijft Alison Graham deze week in de Radio Times. ,,Not least poor teenager Lewis, who by the end of the first instalment is in a right pickle.”

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Te zien?

The Outcast wordt in twee delen uitgezonden op BBC ONE. Op de zondagen 11 en 18 juli telkens om 22.00 uur. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze reeks in de nabije toekomst Nederlasnds ondertiteld ook op BBC First zal zijn te zien.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Liefde, verdriet en afzondering in Sadie Jones’ The Outcast".