RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
29/06 2012

Drugs, alcohol en leugens in Blackout, nieuwe miniserie in drie delen

CopyrightBBC/RedProductionsHoe ver zou jíj gaan voor het krijgen van vergiffenis? Dat is de centrale vraag in de nieuwe driedelige dramaserie Blackout, vanaf maandag 2 juli op BBC ONE. (Copyright foto’s: BBC/Red Productions)

Wat is Blackout?
BlackOut is een driedelige eigentijdse miniserie over een corrupt gemeenteraadslid met in de hoofdrollen Christopher Eccleston, Ewen Bremner en Dervla Kirwan. De serie is geschreven door Bill Gallagher, scenarist van onder andere Lark Rise to Candleford.

 CopyrightBBC/RedProductionsWaar gaat Blackout over?
Helemaal uit de hand gelopen, een puinhoop. Dat is het leven van het corrupte en aan drank verslaafde gemeenteraadslid Daniel Demoys. Na de zoveelste bezopen nacht ontdekt Demoys dat hij misschien wel verantwoordelijk is voor het plegen van een moord. Zijn handen en shirt… ze zitten geheel onder het bloed. Tot wanhoop gedreven zet Demoys alles in het werk om vergiffenis te krijgen. Wanneer een jongeman wordt beschoten in de rechtbank, vangt Daniel de kogel op en wordt hij de held van de dag. Terwijl Demoys’ ster als kandidaat-burgemeester rijzende is, tikt de tijdbom door… Want: zal vroeg of laat de waarheid niet boven water komen?

Wie zijn de belangrijkste personages?

Daniel Demoys, gespeeld door Christopher Eccleston (Doctor Who).
Verslaafd aan drank en drugs. Dat is huisvader Daniel Demoys, die na de gruwelijke ontdekking van de moord werkelijk alles in het werk stelt om de schade te herstellen. Demoys weet het grote publiek op zijn hand te krijgen en schopt het zelfs tot kandidaat-burgemeester. Maar wat als straks de waarheid bekend wordt?

CopyrightBBCRedProductionsAlex Demoys, gespeeld door Dervla Kirwan (Ballykissangel)
Echtgenote van Daniel, die al zo lang met Daniels demonen heeft moet leven en zowat in haar eentje zorg draagt voor de opvoeding van hun kinderen.

CopyrightBBC/RedProductionsJerry, gespeeld door Ewen Bremner (bekend van Trainspotting en The Secret Life of Michael Fry)
Assistent van Daniel tijdens zijn grote verkiezingscampagne.

Dalien Bevan, gespeeld door Andrew Scott (bij detectivekijkers beter bekend als Moriarty uit Sherlock).
Een enigszins melancholieke politieman die totaal is geobsedeerd door zijn ex-vrouw en voelt dat er iets niet in de haak is bij Demoys.

CopyrightBBC/RedProductionsWat zeggen de kritieken?
‘Clever geregisseerd en boordevol geweldige acteerprestaties,’ aldus Alison Graham in de Radio Times deze week.

Wanneer kijken?
Blackout wordt de komende drie weken elke maandagavond uitgezonden op BBC ONE om 22.00 uur. De eerste aflevering is te zien op 2 juli.

Bekijk hieronder de trailer:

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Drugs, alcohol en leugens in Blackout, nieuwe miniserie in drie delen".