RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
7/10 2010

Niet te missen 9 tot en met 15 oktober 2010

Unforgiven_VRTFans van de Britse actrice Suranne Jones zitten goed deze week. De VRT begint op dinsdag met Unforgiven, terwijl de BBC twee dagen eerder van start gaat met de nieuwe dramaserie Single Father. In beide drama’s speelt ze een belangrijke hoofdrol. En welke programma’s mag je nog meer niet missen de komende dagen?SINGLE FATHER1) SINGLE FATHER zondag 10 oktober 22.00 uur BBC ONE
David Tennant is te zien in zijn eerste grote tv-rol na zijn afscheid als Doctor Who. In de aangrijpende vierdelige dramaserie Single Father speelt hij een jonge vader, die plotseling alleen voor de opvoeding van zijn vier kinderen staat wanneer zijn vrouw Rita omkomt bij een ongeluk. Hij sluit een bijzondere vriendschap met Sarah, de beste vriendin van Rita. De rol van Sarah wordt gespeeld door Suranne Jones. Het scenario is van Mick Ford (William & Mary, George Gently). (Copyright foto: BBC)

Unforgiven2) UNFORGIVEN dinsdag 12 oktober 20.40 Een
Kijkers die de driedelige thriller Unforgiven afgelopen voorjaar hebben gemist bij de KRO, kunnen vanaf dinsdag terecht bij de Vlaamse zender Een. We maken (opnieuw) kennis met Ruth Slater, die na vijftien jaar gevangenis weer vrijkomt voor de moord op twee politiemensen. Ook in deze dramaserie uit de pen van Sally Wainwright neemt Suranne Jones de hoofdrol voor haar rekening. Zie ook de recensie en reacties elders op dit weblog. (Copyright foto: Red Productions).

MARK GATISS' HISTORYHORROR3) A HISTORY OF HORROR WITH MARK GATISS, maandag 11 oktober 22.00 uur BBC FOUR
Start van een nieuwe driedelige documentaireserie over horrorfilms. Presentator is schrijver/acteur en Sherlock-bedenker Mark Gatiss. Vanavond gaat de fanatieke horrorfilmfan op zoek naar de inspiratiebronnen en waarheid achter het monster van Frankenstein.
Dit programma wordt herhaald om middernacht op BBC FOUR op donderdag 14 oktober. (Copyright foto: BBC).

En ook: LIP SERVICE, start van de reeds langgeleden aangekondigde nieuwe Engelse dramaserie over drie lesbische vrouwen en hun vrienden uit Glasgow. Op BBC THREE dinsdag 12 oktober 23.30 uur (herhaling woensdag 13 oktober 00.45 uur).
Plus: SILENT WITNESS: FINDING RACHEL, woensdag 13 oktober Nederland 1 om 21.20 uur, dat zich voor het eerst in de geschiedenis van de pathologenserie in het buitenland afspeelt, namelijk Zambia.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Niet te missen 9 tot en met 15 oktober 2010".