RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
24/12 2010

Matt Smith’s eerste Doctor Who Kerstspecial in aantocht

DOCTOR WHO CHRISTM-MSZoals hele gezinnen in Nederland zich massaal voor de buis scharen voor Boer Zoekt Vrouw of The Voice, zo zitten miljoenen Britse opa en oma’s, vaders en moeders en hun kinderen, Eerste Kerstdag voor het toestel wanneer de indringende openingsmuziek klinkt van  Doctor Who. De kerstspecial van dit jaar heet A Christmas Carol en is losjes gebaseerd op de beroemde klassieker van Charles Dickens. (Copyright foto’s: BBC)

Te zien: zaterdag 25 december 19.00 uur BBC ONE.  Herhaling zondag 26 december 20.00 uur BBC THREE.

BB231720@DOCTOR WHO CHRISTMWaar gaat het over: Vrije scifi-interpretatie van Charles Dickens’ A Christmas Carol waarin de Doctor de levens probeert te redden van pasgetrouwd stel Amy en Rory. Hun ruimteschip is in de wolkenregen van de planeet Sardicktown gecrasht. De enige manier waarop de Doctor de honeymooners kan redden is door zich eerst te ontfermen over de Scrooge-achtige zakenman Kazran Sardick. Dat is nog niet zo eenvoudig, zo blijkt…

Wie doen er in mee: Behalve Matt Smith (als Doctor Who), Karen Gillan (Amy) en Arthur Darvill (als Rory) geven topacteur Michael Gambon (Harry Potter’s Dumbledore) en operazangeres Katherine Jenkins act de presence. Jenkins speelt de ingevroren Abigail Pettigrew die elk jaar op kerstavond ontdooid (!) wordt. Michael Gambon is de vrek Kazran Sardick. Zal hij dankzij de Doctor tot inkeer komen?

Bijzonder want: A Christmas Carol is Matt Smiths’s eerste Doctor Who kerstspecial. Afgelopen jaren viel David Tennant die eer te beurt.

Waarom kijken: Het is alweer zes maanden geleden dat we de elfde interpretatie van de Tijdheer voor het laatst aan het werk hebben kunnen zien. De nieuwe serie gaat pas in het voorjaar het BBC-scherm op.

DOCTOR WHO CHRISTMMaar ook kijken omdat: De Doctor gaat trouwen! De bruiloft vindt plaats in het verleden, geheel in de context van het verhaal. Hij trouwt met iemand die kijkers al kennen. Maar het is wel een grap, hoor.

Het is wel te hopen dat… we niet zoals elk jaar weer een grote blockbuster-achtige special krijgen voorgeschoteld, waarin het plot het aflegt tegenover de grote en overdreven special effects. Wie zei ook alweer: less is more?

Kijk hier alvast naar de preview zoals die te zien was tijdens BBC’s Children in Need

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Matt Smith’s eerste Doctor Who Kerstspecial in aantocht".