RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
31/01 2016

Wie vermoordde de grootvader van Mrs Brown’s Boys Brendan O’Carroll?

BBC:Wall to Wall:Stephen Perry-5Wie heeft Brendan O’Carrolls grootvader Peter O’Carroll vermoord in oktober 1920? Daar wil de Mrs Brown’s Boys-vertolker na al die jaren onduidelijkheid nu eindelijk weleens antwoord op. De Ierse schrijver/acteur duikt maandagmiddag de archieven in op zoek naar zijn familieverleden in Who Do You Think You Are?, het stamboomprogramma van de BBC, nu elke werkmiddag op herhaling via BBC TWO. (Copyright foto: BBC)

MrsBrownsboyx_CopyrightBBCAlanPeebles2Hij komt bij ons regelmatig langs via de Beeb en was zo en dan ook op de zaterdagmiddag te zien op de Vlaamse zender Eén: de Ier Brendan O’Carroll, veel bekender onder zijn alter ego Mrs Agnes Brown uit de sitcom Mrs Brown’s Boys. Een man die moeiteloos de lachers op zijn hand weet te krijgen, maar achter wiens komische uitstraling een ware familietragedie schuilgaat.

BBC:Wall to Wall:Stephen Perry-3Tijdens zijn jonge jaren in Dublin hoorde Brendan regelmatig verhalen over zijn grootvader Peter O’Carroll, die op 16 oktober 1920 werd doodgeschoten in zijn ijzerwarenwinkel. In dat jaar was Ierland volop verwikkeld in de Ierse Onafhankelijkheidsoorlog, waarbij de IRA ten strijde trok tegen de Britse regering en strijdkrachten.

Terwijl Brendans familie dacht dat slotenmaker Peter werd gedood door de Britten, wekte een briefje op zijn lichaam de indruk dat hij door de IRA was neergeschoten als verrader. Het was een list blijkbaar om verdeeldheid te zaaien onder de supporters van de Ierse onafhankelijkheid.  O’Carroll gaat op zoek naar de waarheid.

BBC:Wall to Wall:Stephen Perry‚,Moving stuff’ aldus TV Times. ,,Even if you are not a Mrs Brown’s Boys fan, don’t let that put you off watching Who Do You Think You Are?’’ ,,One of the best episodes in this show’s history.”

Lees hier meer over Mrs Brown’s Boys. En bekijk hier wat meer over Who Do You Think You Are.

Te zien?

Who Do You Think You Are? wordt elke middag rond 15.00 uitgezonden op BBC TWO. Deze reeksen waren de voorbije jaren al eens eerder te zien op primetime ‘s avonds op BBC ONE.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Wie vermoordde de grootvader van Mrs Brown’s Boys Brendan O’Carroll?".