RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
26/11 2013

Legacy, eenmalig BBC-drama over spionage

Legacy_CopyrightBBCSpionnen in de jaren zeventig. Daarover gaat het eenmalige BBC-drama Legacy. (Copyright foto’s: BBC)

Legacy, zich afspelend in 1974, vertelt het verhaal van een jonge Britse spion wiens leven geheel op zijn kop komt te staan wanneer hij een Sovjet-diplomaat overhaalt om voor de Britse Geheime Dienst te komen werken.  Charles Thoroughgood kent de Russische vriend nog uit de tijd dat ze samen op de universiteit zaten. Maar dan komt Viktor Koslov op de proppen met iets wat Charles nóóit voor mogelijk had gehouden. Met alle gevolgen van dien.

THE HOUR1Wie spelen de hoofdrollen?
Charlie Cox, Owen Slater uit Boardwalk Empire, kruipt in de huid van de jongste MI6-gediende, Charles Thoroughgood. Andrew Scott is zijn oude universiteitsvriend Viktor Koslov, de Russische diplomaat waarmee Charles opnieuw contact zoekt in de hoop dat hij naar de andere kant loopt.
Romola Garai, hier links op de foto in The Hour, speelt de getrouwde agent die tot over haar oren verliefd wordt op Charles. Andere rollen zijn weggelegd voor Simon Russell Beale, Tessa Peake-Jones en Geraldine James.


Legacy_CopyrightBBCBijzonder want?

Bold and ambitious’ aldus TV & Satellite Week. Legacy brengt de fascinerende wereld van jaren zeventig spionagethriller opnieuw tot leven. Het drama vormt onderdeel van een heel seizoen BBC TWO-programma’s, geheel gewijd aan de Koude Oorlog.


Noemenswaardig?

Andrew Scott, die Charlie’s vroegere universiteitsvriend speelt is bij kijkers naar de BBC-detectiveserie Sherlock vooral bekend als Moriarty.
Legacy is gebaseerd op het gelijknamige boek van voormalig militair en diplomaat Alan Judd. De televisiebewerking is van Paula Milne, bekend van White Heat, The Politician’s Husband en Second Sight.

Wat schrijven de critici?
Shot like a documentary using handheld cameras, this is a gripping story which drags you into a murky world of suspicion,” aldus de Daily Mail. “If you like Tinker Tailor  Soldier Spy, this is right up your (eerily shadow-filled) street.”
TV Times geeft het drama vijf sterren en meldt: ‘Compelling, classy drama’.


Legacy_CopyrightBBCTe zien?

donderdag 28 november op BBC TWO om 22.00 uur.

Bekijk hieronder de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Legacy, eenmalig BBC-drama over spionage".