RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
28/11 2011

South Riding gemist bij NCRV? Hernieuwde kans zaterdag op Eén

SOUTH RIDINGAmbitieus, hartstochtelijk en vol vuur. Dat is Sarah Burton, hoofdpersonage uit de nieuwe BBC-kostuumdramaserie South Riding, vanaf 3 december elke zaterdagavond om 22.20 uur op de Vlaamse zender Eén. (Copyright foto’s: BBC, VRT)

Wat is South Riding?
Driedelig kostuumdrama naar het boek van Winifred Holtby zich afspelend in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het verhaal is gesitueerd in het schilderachtige plaatsje South Riding tijdens de Grote Depressie. Hoofdpersoon is de moderne Londense carrierevrouw Sarah Burton. Sarah heeft een betrekking gevonden als hoofdonderwijzeres op een meisjesschool, die door de economische crisis met sluiting wordt bedreigd.

SOUTH RIDING_deskEn dan?
Sarah weet haar mannetje te staan. Vol hartstocht en passie begint ze aan haar nieuwe baan. Alles lijkt haar voor de wind te gaan. Totdat ze in conflict komt met de inmiddels geruineerde gentleman-boer Robert Carne…  Intussen kondigen zich grote veranderingen aan die enorme betekenis zullen zijn voor de toekomst. ‘Politiek, humor én seks tijdens de crisisjaren’, aldus de actrice die de hoofdrol speelt.

Wie is dat dan?
Sarah wordt gespeeld door Anna Maxwell Martin, beter bekend als Esther Summerson uit  Bleak House naar de roman van Charles Dickens, nog niet zo langgeleden uitgezonden op Vlaamse zender Een.

SOUTH RIDING_3leadsNog meer bekenden?
Van State of Play en Sense and Sensibility ken je de acteur die gestalte geeft aan Robert Carne: David Morrissey (rechts op foto). Andere bekende gezichten zijn Douglas Henshall (links), Shaun Dooley (Married Single Other) en Peter Firth (Spooks).

Uit de pen van…
South Riding werd voor de televisie bewerkt door Andrew Davies, de man achter Pride and Prejudice, Daniel Deronda en The Way We Live Now. Davies is de zoon van twee docenten en stond zelf ook lang voor de klas. Hij wordt ook wel ‘Mr. Costume Drama’ genoemd.

De nieuwe Mr. Darcy?
…tenminste dat werd gezegd over acteur David Morrissey. TV Times had het een paar maanden geleden over ‘excitement factor 10′: South Riding could be David Morrissey’s Mr. Darcy moment!

SOUTH RIDING_classWaarom kijken?
Sublieme cast en zich afspelend in roerige jaren dertig, een decennium dat de laatste jaren door kostuumdrama een beetje verwaarloosd werd. Samen met Upstairs Downstairs, dat met kerst wordt uitgezonden bij de NCRV, zijn de jaren 30 dankzij South Riding weer helemaal terug. Het verhaal blijkt dan ook nog eens verrassend eigentijds. Kosten noch moeite werden gespaard. Elke aflevering zou ruim £ 900.000 kosten.

Te zien
Elke zaterdagavond rond de klok van 22.20 uur op de Vlaamse zender Een vanaf 3 december.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "South Riding gemist bij NCRV? Hernieuwde kans zaterdag op Eén".