RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
8/11 2015

Homeland-acteur Damian Lewis maandag in kostuumdrama Wolf Hall op NPO2

Company Pictures/Playground Entertainment for BBC  Benieuwd naar wat Damian Lewis is gaan doen ná de Amerikaanse thrillerserie Homeland? Stem dan vanaf 9 november elke maandag om 23.00 uur uur af op NPO2. Daar gaat het in januari en februari op BBC ONE uitgezonden zesdelige kostuumdrama Wolf Hall van start, naar de historische bestseller van Hilary Mantel. Centraal staat het leven van Henry’s belangenbehartiger Thomas Cromwell, gespeeld door Mark Rylance. (Copyright foto’s: BBC, Company Productions Ltd)

Wolf Hall speelt zich af in het Engeland van begin zestiende eeuw. Een periode van godsdienstige onrusten, grote duurzame scheppingen als Hampton Court en talloze moeilijkheden op gebied van allianties. De tijd ook dat Henry VIII op het punt staat zijn huwelijk te ontbinden met koningin Katherine van Aragón.

Company Pictures/Playground Entertainment for BBC  Hendrik de Achtste wil namelijk trouwen met Lady Anne Boleyn. De paus ziet het niet zitten, maar daar heeft Henry’s advocaat en belangenbehartiger Thomas Cromwell geen boodschap aan. Hij gaat richting geven aan de grote zaak van de Engelse koning…

Naast Damian Lewis (die de rol van Henry VIII voor zijn rekening neemt) zie je onder anderen Mark Rylance (als Thomas Crowell), Claire Foy (Upstairs Downstairs) en Richard Riche (als Bryan Dick) in de belangrijkste hoofdrollen. Lees hier nog veel meer over de reeks.

Company Pictures/Playground Entertainment for BBC  Bijzonder want?
Wolf Hall is BBC TWO’s best bekeken nieuwe dramaserie sinds 2005. Zes miljoen Britten schaarden zich in januari en februari jongstleden voor de buis. Het is bijna ouderwets televisietoneel, waar je weliswaar echt voor moet gaan zitten maar dat je langzaam zal intrigeren en in de ban zal houden. Met name Mark Rylance is adembenemend in zijn rol als Cromwell. Wat die man allemaal kan zeggen door enkel zijn wenkbrauwen te fronsen of met een miniscuul glimlachje…


Te zien?

Wolf Hall wordt elke maandag om 23.00 uur uitgezonden op NPO2.

Overigens
De BBC heeft inmiddels haar zinnen gezet op een ander boek van Hilary Mantel, A Place of Greater Safety uit 1992. Ripper Street-schrijver Richard Warlow zou net zijn begonnen aan de bewerking van deze roman over de Franse Revolutie. Lees hier veel meer over Wolf Hall.

Bekijk hieronder alvast enkele trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Homeland-acteur Damian Lewis maandag in kostuumdrama Wolf Hall op NPO2".