RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
17/12 2012

Na 142 jaar wordt The Mystery of Edwin Drood eindelijk opgelost


the-mystery-of-edwin-droodDood, moord en de pijn veroorzaakt door liefde en zielesmart. Daarover gaat het in The Mystery of Edwin Drood, het laatste nooit afgemaakte werk van Charles Dickens (1812-1870). Een nieuwe televisiebewerking, mét passende finale, is zaterdag 22 december te zien op BBC TWO.
(Copyright foto’s: BBC)

Toen Charles Dickens op 9 juni 1870 het leven liet, kwam daarmee ook een plotseling einde aan The Mystery of Edwin Drood. De schrijver was er niet in geslaagd zijn laatste roman voor zijn overlijden te voltooien. Zijn lezers bleven tot op de dag van vandaag verstoken van de afloop.

Totdat… de BBC in 2010 het plan vatte om Edwin Drood te verfilmen en er alsnog een einde aan te breien door scenariste Gwyneth Hughes. Het resultaat is zaterdag 22 december (in de herhaling) te zien op BBC TWO. Na 142 jaar wachten wordt The Mystery of Edwin Drood eindelijk opgelost.

AlunArmstrongWaarover gaat Edwin Drood?

De serie gaat over de mysterieuze verdwijning van Edwin Drood, een jongen die kort voor zijn vermissing brak met de wees Rosa Budd. Alle verdachtmakingen wijzen in de richting van Edwins oom John Jasper, die ook een oog op het meisje had. Hier kan je nog meer over het boek lezen.

Hoofdrollen worden gespeeld door Matthew Rhys, Rory Kinnear, New Tricks-acteurAlun Armstrong (zie foto) en Freddie Fox, het jonge broertje van Emilia uit Silent Witness.

Wie was Charles Dickens?
Sociale wantoestanden? Daar hadden ze in de jaren dertig van de negentiende eeuw nauwelijks iets over gehoord. Totdat Charles Dickens (181201870) erover ging schrijven. Hij staat dan ook te boek als de eerste Engelse schrijver die de lezers confronteerde met wat het betekende om niet tot de bezittende klasse te behoren.

Zijn bekendste werken?
The Pickwick Papers, Nicholas Nickleby, David Copperfield en Oliver Twist. Wie heeft er niét van de romans van Dickens gehoord? Onlangs zond de BBC nog een schitterende driedelige bewerking uit van zijn roman Great Expectations, met in de hoofdrollen Douglas Booth en Ray Winstone. Meer info over die serie vind je elders op dit weblog

Wanneer te zien
De oorspronkelijk twee delen van The Mystery of Edwin Drood worden in één keer uitgezonden op zaterdag 22 december 2012 om 23.00 uur op BBC TWO

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Na 142 jaar wordt The Mystery of Edwin Drood eindelijk opgelost".