RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
11/11 2012

The Hour weer van start

CopyrightBBC2012TheHour2Tien uur woensdagavond. Dat is het tijdstip dat The Hour weer van start gaat. (Copyright foto’s: BBC)

Wat is The Hour?
The Hour is een zesdelige dramaserie van de scenariste van The Iron Lady, zich afspelend op een nieuwsredactie van een fictieve BBC-actualiteitenrubriek. De tweede serie pakt de draad op in november 1957.

CopyrightBBC2012TheHour2Wie doen er mee?
De hoofdrollen worden gespeeld door Romola Garai (Atonement), Dominic West (hier links op de foto en bekend van The Wire) en Ben Whishaw (Criminal Justice I).

CopyrightBBC2012Thehour2PCNieuwe aanwinst is Peter Capaldi (zie foto, bekend van The Thick of It) als Head of News.

Succes?
Het eerste seizoen werd vorig jaar bekeken door gemiddeld 3 miljoen Britten, bijna twee maal zoveel als het gemiddelde kijkcijfer op dat tijdstip op BBC TWO. Lees hier het een en ander over seizoen 1.

Slaat het ook internationaal een beetje aan?
Meer dan 100 landen hebben The Hour inmiddels aangekocht, waaronder Frankrijk, Noorwegen en Australië. BBC America is coproducent van de reeks.

Bekijk hieronder de trailer.

Opvallend
The Hour II gaat van start in een periode dat de huidige BBC-actualiteitenprogrammamakers behoorlijk onder vuur liggen. Allereerst natuurlijk vanwege de zaak-Jimmy Savile, waarbij de BBC ernstig in verlegenheid is gebracht omdat een uitzending van Newsnight geschrapt werd. Afgelopen vrijdag impliceerde het BBC’s actualiteitenprogramma Newsnight dan nog eens dat een politicus zich in de jaren tachtig zou hebben schuldig gemaakt aan misbruik van een kind. Na de excuses voor de aantijging diende dit weekend de grote BBC-directeur George Entwistle zijn ontslag in. Inmiddels zijn er nog twee bestuursleden opgestapt.

Wat kunnen we verwachten van seizoen twee van The Hour?
Hector en Bell zijn allebei nog steeds werkzaam voor The Hour. Hun vroegere collega Freddie, die vorig seizoen vertrok na het beruchte Lord Elms interview, staat echter op het punt terug te keren. Volgens  TV&Satellite Week is deze tweede reeks een stuk duisterder dan de eerste. Maar de politieke en hartstochtelijke spanningen zijn gebleven.

Te zien?
Elke woensdag vanaf 14 november om 22.00 uur BBC TWO.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "The Hour weer van start".